Nii nagu iga mööblieseme valiku puhul, tuleb ka lastetoa mööbel valida vastavalt oma maitse järgi. Kui laps on aga piisavalt suur ja oskab juba ise oma toa kujundamise plaanides kaasa rääkida, siis kuulake ja arvestage kindlasti ka tema  soovidega. Seda vähemalt nii palju kui võimalik, sest tihtipeale kipuvad nende soovid pisut liiga suured ja ambitsioonikad olema. Ja olgem ausad, alati ei tule ka rahakott iga hea ja suure ideega kaasa. Küll aga tasub leida kompromiss suurte unistuste ja rahakoti sisu vahel ning valida välja lastetoa mööbel, mis oleks  samas nii praktiline kui ka visuaalselt silmale ilus vaadata.

Lastetoa mööbel- alustame algusest ja valime välja lastevoodi

Lastetoas on kõige tähtsamal kohal lastevoodi. See missugune voodi valida, sõltub lapse vanusest. Pisikestele beebidele on müügil imearmsaid võrevoodeid.  Ja mis kõige toredam, neid on müügil kohe nii palju erinevaid mudeleid, et kindlasti leiate nende hulgast oma lemmiku.

Suurematele lastele on mõeldud lastevoodid, mis on enamasti 140 – 200 cm pikad ja sõltuvalt mudelist on nende laius kas 80 cm või 90 cm.  Ka välimus on vooditel väga erinev. Ilmselt oleme kõik väikse lapsena mingihetk unistanud kas autovoodist või hoopis printsessilikust vahvast baldahhiinvoodist.  Kui aastaid tagasi võisime sellistest vooditest unistama jäädagi, siis tänasel päeval on kõik võimalused eridisainiga voodi ostmiseks olemas. Ja nagu öeldakse, et ole vaid mees ja vali välja!

Lisaks disainile, tuleb rõhku panna ka materjalile, millest  lastetoa mööbel on toodetud. Ideaalis peaks lastevoodi olema valmistatud kvaliteetsest täispuidust. Vaid sel juhul võite kindel olla, et mööbli ost õigustab end ära ka pikema aja jooksul. Jälgige ka seda, et voodi oleks viimistletud vaid lapsele ohutute toodetega.

Ja veel tasub jälgida, et voodi nurgad ja selle detailid ei oleks teravad. Suuremate laste puhul ei ole see kindlasti nii määrav,  aga pisemate mudilaste puhul on ümarad nurgad väga olulised. Just väikesed armastavad turnida ja maailma avastada ning varem või hiljem on õnnetused kerged tulema. Seega ennetage juba eos valusaid kukkumisi vastu teravaid mööblinurkasid!

Viimane, kuid mitte vähem oluline on voodit ostes uurida alati, mis sisaldub voodi komplektis. Tihtipeale on komplektidest puudu madratsid. Kui ostate aga lastevoodi Jussikese e-poest, siis on teil üks mure vähem. Nimelt on kõikidel meie lastevoodi komplektidel kaasas ka madratsid. Tõsi küll, pisikese erandiga- beebivoodile tuleb madrats siiski eraldi lisaks osta.

Kummutid ja riidekapid

Lastetoas on väga vajalikud ka sellised tegelased nagu kummutid ja riidekapid. Väiksem laps saab edukalt hakkama ka vaid kummutiga toas, kuid vanemad lapsed vajavad siiski juba riidekappi. Suurematel lastel lihtsalt on rohkem riideid ja suuremad riided võtavad oluliselt rohkem hoiustamisruumi. Seega vanemate laste puhul peab lastetoa mööbel olema pisut suurem, mahukam ja rohkemate võimalustega asjade hoiustamiseks.

Heas riidekapis on olemas stange riiete riputamiseks, kui ka erinevad sahtlid ja riiulid. Kui teil on väikesed lapsed, siis tasub valida riidekapp, millel on soft close ehk vaikselt sulguvad uksed. Me kõik ju teame, et pisikeste laste meelest on nii kapiuksed kui ka kõik teised uksed maagiliselt ägedad mänguasjad. Uksi saab ikka kinni ja lahti teha ja nii mitmeid kordi päevas. Valides vaikselt sulguvate ustega kapi, ei pea te enam aga muretsema, et pisikesed näpud kogemata ja valusalt ukse vahele jääksid.

Taaskord pange rõhku ka riidekapi disainile ja materjalile. Kvaliteetne mööbliplaat või täispuit on need märksõnad, millele võiksite keskenduda. Sama tõde kehtib ka kummuti kohta. Valige tugeva konstruktsiooniga kvaliteetne kummut ja võite kindel olla, et sahtlipõhjad peavad vastu ning sahtlid ise püsivad ilusti siinidel.

Kirjutuslaud

Varem või hiljem jõuab igas peres kätte aeg, kui laps saab kooliealiseks ja talle tuleb osta päris oma esimene kirjutuslaud. Lapse jaoks on see suur samm, sest pole midagi tähtsamat, kui teadmine, et temast peagi koolijüts saab. Sama tähtis kui on teadmine, et peagi on ees ootamas üle kümne aasta kooliteed on ka tõsiasi, et kirjutuslaud peab olema korralik.

Kuna laps alles kasvab ja lapse rüht pole veel välja arenenud, siis tasub kindlasti valida hea ja kvaliteetne kirjutuslaud. Laps hakkab laua taga veetma mitmeid tunde ja just seetõttu on oluline, et lapse õpiasend ja laua kõrgus oleksid lapsele sobilikud. Teiseks peaks laual olema piisavalt ruumi nii õpikute kui ka kõige muu vajaliku jaoks. Lauasahtlid ja erinevad riiulid on samuti hädavajalikud kooliasjade ja kirjutusvahendite hoiustamiseks.

Jussikese e-poest leiate palju erinevaid kirjutuslaua mudeleid. Meie tootevalik on täpselt selline, et  valides kirjutuslaua, leiate kindlasti ka mõne teise sama seeria toote sinna lisaks juurde. Tänu sarnasusele sobivad sama seeria tooted alati omavahel hästi kokku ja lapse tuba on ühtse stiiliga. Veel on tore uudis see, et kuna kirjutuslauad on meie e-poes väga nõutud kaup, siis on meil olemas piisav laovaru ning tellides kirjutuslaua meie poest, jõuab see peagi pisikese õppurini.

Lisaks koolijütsidele soovivad ka pisemad tegelased end laua taga tähtsana tunda ja näiteks joonistada või meisterdada. Selleks puhuks on meil välja pakkuda vahvad lastelauad koos toolidega ja neid on meil päris mitu erinevat komplekti. Ka lastelauad on meie laos olemas, seega ei pea ükski pisipõnn enam põrandal maas Legosid kokku panema või joonistama.

Kui valite välja meelepärase lastetoa mööbli, pöörake rõhku ka lastetoa valgustusele. Ärge unustage, et õppimisnurgas peab olema korralik valgus. Seetõttu peaks kirjutuslaual kindlasti asuma ka laualamp ning laua taga peaks õppurit ootama mugav tool!

Vaadake ja uudistage ringi meie kodulehel, valige välja tore lastetoa mööbel ning kujundage lapsele tema unistuste tuba! Kui teil tekib küsimusi, siis oleme alati valmis neile vastama. Võtke meiega ühendust ning aitame teid alati suure hea meelega!